Sterilisatie van een hond

Deskundige operaties bij dieren

Onze dierenartsenpraktijk beschikt over twee operatiezalen. Eén van de zalen wordt gebruikt voor tandheelkundige ingrepen en minder steriele operaties bij dieren zoals het openen en spoelen van abcessen. Beide operatiezalen zijn volledig uitgerust met gasanesthesie en er is continue monitoring voorzien tijdens de ingreep. Hierdoor worden de risico’s van een kat of hond verdoven tot een absoluut minimum beperkt. Ook oudere patiënten en hartpatiënten kunnen zo op een verantwoorde manier een ingreep ondergaan. 

De meeste operaties bij dieren worden door ons eigen team uitgevoerd. Sinds kort gebeuren de orthopedische ingrepen in onze praktijk door collega Dries Goegebeur.

De operatie van een kat of hond gebeurt meestal tijdens een zogenaamde ‘dagopname’ waarbij de patiënt ’s morgens of ’s middags geopereerd wordt en nog dezelfde avond naar huis kan. Na zwaardere ingrepen of bij risicopatiënten wordt de opname verlengd tot één of meerdere dagen.

Pijnstilling tijdens de operatie van uw kat, hond of konijn

Wij besteden bijzondere aandacht aan pijnstilling. Een goede pijnstilling is vandaag de dag immers essentieel, niet alleen bij de mens maar ook bij onze huisdieren. Een optimale pijnbestrijding begint vroeg genoeg. Onze patiënten krijgen pijnstilling vóór, tijdens en na de ingreep. Tijdens de operatie gaan we uw kat of hond verdoven met gepaste anesthesie producten. Na de operatie herstellen de dieren vlugger, is er minder kans op complicaties en zal uw kat of hond vlotter opnieuw eten en drinken.