Voedingsadvies bij honden

Gebitscontrole bij een hond

Onderhouds- of dieetvoeding op maat van uw hond

Met passende dieetvoeding voor uw hond kunt u heel wat gezondheidsproblemen vermijden. In ons assortiment voeding van Calibra en Hill’s vindt u zowel kwalitatieve dagelijkse voeding als dieetvoeding voor uw hond. Het voer is uiterst smakelijk en bovendien goedkoper dan de varianten van premium merken. De speciale dieetvoeding voor honden speelt in op aandoening zoals diabetes, nierproblemen, huidproblemen of overgewicht.

 

 

Voedingsadvies voor uw hond

  • Geef nooit tafelresten. Maag- en darmproblemen komen veel vaker voor bij dieren die tafelresten krijgen. Telkens wanneer u aan tafel gaat, zal de hond immers beginnen bedelen. Bovendien zal uw huisdier sneller zwaarlijvig worden. De hoeveelheid calorieën in een klein stukje kaas of hesp, is niet te onderschatten.
  • In tegenstelling tot mensen, hebben honden geen behoefte aan afwisseling in hun voeding. Braken en diarree ontstaan niet zelden na een verandering in het type dieetvoeding van uw hond.
  • Wij zijn geen voorstander van verse voeding of diepvriesvoeding. Door het gebrek aan toezicht, varieert de samenstelling dikwijls en is de voeding zelden uitgebalanceerd. Wij zien vaak gezondheidsklachten bij deze patiënten.

Hoe vaak eten honden?

Ons voedingsadvies voor uw hond speelt in op de leeftijd. Jonge honden krijgen best driemaal daags eten tot ze zes maanden oud zijn. Daarna volstaan twee maaltijden per dag. Voeding die na een halfuur nog steeds niet is opgegeten, neemt u beter weg. Een hond mag immers niet de ganse dag door toegang hebben tot voeding, aangezien dit tot obesitas kan leiden.