Voedingsadvies bij katten

Onderzoek bij een kat

Het beste kattenvoer voor uw huisdier

Wij vertrouwen op de merken Calibra en Hill’s als beste kattenvoer. Het assortiment biedt zowel smakelijke basisvoeding, als kwalitatieve dieetvoeding. Zo kunnen we inspelen op diverse gezondheidsproblemen zoals diabetes, nierproblemen, huidproblemen of overgewicht.

 

 

Voedingsadvies voor uw kat

Het beste kattenvoer is eigenlijk vrij eenzijdig. Katten hebben namelijk geen behoefte aan afwisseling in hun voeding. Door een verandering in de voeding kunnen immers klachten zoals braken of diarree ontstaan.

Ook verse of diepvriesvoeding geeft u beter niet. De samenstelling varieert dikwijls waardoor de voeding niet uitgebalanceerd is en er gezondheidsklachten ontstaan. Het beste kattenvoer bestaat dus aangepaste brokken of blikvoeding.

De eetgewoontes van uw kat

Katten eten van nature uit meerdere kleine hoeveelheden per dag en mogen dus de ganse dag het beste kattenvoer ter beschikking hebben. Sommige katten gaan op die manier echter overgewicht krijgen. Dan kan het zinvol zijn om over te schakelen naar dieetvoeding én om voedingspuzzels te gebruiken. Dit zijn een soort speeltjes die speciaal ontworpen zijn om droge kattenvoeding in te stoppen. Men spreekt ook wel van voedselverrijking. In bepaalde situaties zal de voeding moeten worden afgewogen om die driemaal daags (of vaker) via zo’n voedingspuzzel aan te bieden.