Gebitscontrole bij een hond

Uw puppy verzorgen

Gun uw puppy de eerste paar dagen de nodige rust. Laat het hondje vooral wennen aan de nieuwe omgeving en zijn nieuwe huisgenoten. Schenk aandacht aan de eetlust, de stoelgang en de alertheid. De meeste pups kunnen de eerste dagen na aanschaf wat stiller zijn en wat minder vaste stoelgang hebben.

 

Een sociale hond

Een goede socialisatie is van groot belang. U kunt hier best zo snel mogelijk mee starten! Breng het hondje in contact met andere omgevingen, andere honden, andere diersoorten, andere mensen.

Alles wat u later met uw hond wilt doen, moet u de puppy nu al vertrouwd mee maken. Neem hem dus mee in de auto, op restaurant, naar de winkel, ... U hoeft echt niet te wachten tot uw hond alle vaccinaties gekregen heeft vooraleer hij de eerste keer naar buiten komt!

Het is niet noodzakelijk om met de puppy naar de hondenschool te gaan. Het hangt vooral af van uw kennis betreffende de opvoeding van een hond en de tijd die u er voor kunt vrijmaken. Een hondenschool is wel een ideale locatie om uw pup in contact te brengen met andere honden en mensen.

Controle van uw pup bij de dierenarts

U wilt uw puppy natuurlijk zo goed mogelijk verzorgen. Daarom adviseren wij om binnen de week na aanschaf uw pup te laten controleren in onze dierenartsenpraktijk. Tijdens uw bezoek kunnen we ook de vaccinaties checken en aanvullen waar nodig. Daarnaast bespreken we andere gezondheidszorgen zoals vlooien, wormen en aangepaste voeding. Probeer nu al te starten met het poetsen van de tanden

Overweeg een ziekteverzekering voor uw hond. Zo kan u zorgeloos blijven genieten van uw nieuwe huisgenoot en hoeft u niet in te zitten met eventuele onderzoeken of behandelingen in de toekomst.